5 redenen om offline te zijn en te relaxen

5 redenen om offline te zijn en te relaxen

 

We leven in een wereld waar we vaak geleefd worden. Iedereen wil wat van ons en we staan constant aan. Social media is leuk voor inspiratie, maar ook de grootste mindfuck ever. Het gras van de buurvrouw lijkt altijd wel groener. We zijn steeds meer bezig met persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar rust, ruimte en me time. We willen meer van ons zelf leren houden en beter voor onszelf zorgen.

Wij als mens hebben af en toe rust nodig zodat we niet overprikkeld raken. Als we overprikkeld raken kunnen we klachten ervaren zoals vermoeidheid, prikkelbaar zijn, emotioneler reageren, meer stress ervaren, niet goed kunnen slapen, maar ook je lichaam kan het gaat laten afweten. Wist je dat je overprikkeld kan raken door al deze zintuigen? 

  • Zien
  • Horen
  • Voelen
  • Ruiken
  • Proeven
  • Pijn voelen
  • Warmte en kou voelen
  • Evenwicht / bewegingen

 

Offline x Relax reis

Ik zat daarom al een hele tijd te denken om een reis te organiseren om eens even echt offline te gaan en lekker te relaxen. Natuurlijk wel met een programma, maar vooral ook lekker zijn wie je bent en doen wat je wilt doen. Niets moet, alles mag. De dag goed starten en/of afsluiten met een energizer zoals dansen, yoga of 30 seconds. Denk aan wandelen, lezen, samen eten maken en samen opeten, maar ook aan mooie gesprekken met elkaar hebben, jezelf beter leren kennen en rust.

En nu is de reis daar. Inschrijven Offline x Relax reis voor het najaar van 2020 zijn van start gegaan. Er kunnen maar 3 personen mee en vol = vol. Maar waarom zou jij nou mee moeten gaan?

1. Vrijheid

Zelf keuzes maken, zelf beslissen, je eigen leven indelen zoals jij dat wil. Je niet laten beïnvloeden door de mening van een ander, maar echt kijken naar wat jij wil en wat jij nodig hebt. Vrij om te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen. Wie wil dat nou niet?

<img src='data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20850%20637%22%3E%3C/svg%3E' data-src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image vrijheid”>

2. Rust

Even geen getrek aan je van je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s. Niet gestoord willen worden door die alsmaar piepende telefoon die afgaat. Geen zin om te rennen, vliegen en hollen, maar vooral even stilstaan en genieten van alles om je heen. Gewoon even niets behalve rust en aan jezelf denken. En wat betreft die reis: Langzaam wakker worden met een kopje thee genietend van de natuur waar het enige geluid wat je hoort van de vogels afkomt. Dat klinkt toch als de beste muziek in je oren?

 <img src='data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20850%20567%22%3E%3C/svg%3E' data-src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image rust”>

3. Me time

Door ons drukke leven, ons please gedrag en verantwoordelijkheidsgevoel vergeten we onszelf nog wel eens. En dan zeg ik het nog aardig, want veel mensen cijferen zichzelf volledig weg ten behoeve van een ander. Maar het is tijd voor jou, want jij bent namelijk net zo belangrijk als een ander. Om er echt voor een ander te kunnen zijn, moet je er namelijk eerst echt voor jezelf kunnen zijn. Jij hebt ook ontspanning nodig, want doe je dit niet, dan voelt iedereen om je heen dit. Lees een boek, wandel, luister naar of dans op muziek, doe iets creatiefs of jaag je dromen na. Je wordt er echt een leuker, mooier en gezelliger mens van, geloof mij maar 😉

<img src='data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20850%20567%22%3E%3C/svg%3E' data-src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image me-time”>

4. Persoonlijke ontwikkeling

Een hip onderwerp wat ik deze dagen steeds meer voorbij zie komen is persoonlijke ontwikkeling. In jezelf investeren door opleidingen te volgen, zelfhulpboeken lezen van zelfhulp goeroes, maar ook een gezondere levensstijl hoort bij een persoonlijke ontwikkeling.

Ik zeg vaak stilstaan is achteruitgaan en dat is niemand wil. Wat er wel eens wordt vergeten dat het vooral gaat over jezelf in de spiegel aankijken en de confrontatie met jezelf aangaan, want je kan nog zoveel zelfhulpboeken lezen als je wilt, maar als je er vervolgens niets mee doet dan verandert er nog iets. Je moet er echt mee aan de gang. Weer zo’n + punt van het offline & relax reis.

<img src='data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20850%20567%22%3E%3C/svg%3E' data-src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image lezen”>

Pssst. op zoek naar een goed boek? Kijk dan eens op bookspot.nl. Je krijgt nu via mij € 2,50 vriendenkorting

5. Offline

Zoals ik al eerder schreef social media is leuk voor inspiratie, maar ook de grootste mindfuck ever. Waarom? Door social media krijgen we een vertekend beeld van de werkelijkheid. Het lijkt altijd wel mooier, toffer en beter te kunnen. Ondanks dat het in sommige gevallen echt een toevoeging is in ons dagelijkse leven, maakt het ons ook onzeker. Elke keer lijkt het gras weer groener bij die ander. We zien onrealistische beelden en willen dat ook, want ja dat is ‘De leven’ toch? Of toch niet? 

Maar ook die telefoon met al die meldingen en berichten helpt niet echt mee om echt te ontspannen, want daardoor sta je constant aan. Het is dus heel goed om af en toe even offline te gaan, zodat je niet constant prikkels krijgt, niet onzeker en vooral ook niet doelloos zit te scrollen. Tijdens de offline x relax reis zijn er momenten dat je even op je telefoon mag spieken en er echt even de tijd voor kan nemen, maar vooral op de momenten dat het niet nodig is ook echt niet te doen. Even niet aanstaan, maar vooral genieten van de rust, ruimte en ontspanning. 

<img src='data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20850%20567%22%3E%3C/svg%3E' data-src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image offline”>

Ben jij net als ik overtuigd van het feit dat offline & relaxen je kan helpen bij een leuker, maar vooral vrijer leven? Dan heb ik leuk nieuws, want je kan je sinds deze week vrijblijvend inschrijven voor de offline x relax reis van 2020 zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws over deze reis. Klik hier om je in te schrijven. Zie ik je daar? 

Liefs,
Steph

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen?

Vrij Leven met Step by Steph coaching & reizen
Vrij Leven met Step by Steph coaching & reizen

Volg Step by Steph op je favoriete social media

           

Geen reactie's

Geef een reactie