9 dingen die je niet tegen een single zegt

9 dingen die je niet tegen een single zegt

 

32 jaar, een leuke baan, mooi huis, een auto voor de deur, fijne familie, leuke vriendinnen en SINGLE. Ondanks dat ik geloof dat het goed bedoeld is krijg als je single nogal eens wat vragen/opmerkingen/adviezen naar je hoofd geslingerd waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Je wilt niet onbeleefd zijn dus je geeft altijd een antwoord met de grootste glimlach. Echter heb je wel het gevoel dat je elke keer maar aan alles en iedereen verantwoording moet afleggen. Daarnaast kan het ook nog eens zeer pijnlijk, confronterend en kwetsend zijn.

Maar hallo we leven in 2020 en wie zegt dat elk persoon in dit leven huisje, boompje, beestje nodig heeft of überhaupt op een relatie zit te wachten. Uiteindelijk hoeven wij singles ons niet te verdedigen, verantwoorden of dingen uit te leggen. Voor alle mensen met de goedbedoelde vragen, opmerkingen of adviezen, deze 9 dingen kan ik als single in ieder geval niet meer horen.

# Je bent zo’n leuke meid, ik snap er niets van dat jij nog single bent

Zoveel mensen zijn single en die snappen ook niet waarom ze single zijn. Eerlijk gezegd, ik snap het ook niet. Op ieder potje past een dekseltje zullen we maar zeggen, maar wij singles schieten er om precies te zijn 0,0% mee op als je dat zegt. Het kan zelfs zijn dat mensen gaan denken ja ik weet dat ik een leuk persoon ben maar waarom lukt het me dan niet en gaan twijfelen over zichzelf. #nietmeerzeggen

# Wordt het niet eens tijd om een relatie te krijgen?

32 en single, so what? En dat geldt trouwens voor elke leeftijd. Het leven lijkt soms al voor ons uitgestippeld te zijn. Je wordt geboren, je gaat naar school, je gaat iets worden (het liefst) voor de rest van je leven, je krijgt een relatie, je gaat samenwonen, trouwen en kinderen krijgen. Gelukkig is het al lang niet meer zo recht toe, recht aan, maar come one wees een beetje meer openminded. Niet iedereen wil hetzelfde pad bewandelen en dat hoeft ook niet.

 

# Het komt vanzelf wel, jij vindt echt wel iemand

Maar wat nou als het niet vanzelf komt en wij singles niet degene vinden die op ons potje past? Of misschien kiezen we er wel bewust voor om single te zijn, omdat het gewoon fijn is om alles zelf te mogen beslissen en alles zelf te mogen regelen. Freedom!

# Wil je dan geen kinderen? of als je kinderen wilt moet je wel opschieten!

Dit vind ik echt één van de meest pijnlijke onderwerpen van het single zijn. Als ik naar mezelf kijk dan weet ik niet of ik kinderen wil. Niet omdat ik ze niet leuk vind, want vindt ze fantastisch, maar vanwege de verantwoordelijkheden die het met zich mee brengt. De zorgen die je voor je kind hebt zijn er tot aan je dood. Onvoorwaardelijke liefde wil ik ze kunnen geven en er altijd voor ze zijn. De status tante Steph is voor mij meer dan voldoende.

Er zijn natuurlijk ook mensen die een hele grote kinderwens hebben, maar nog steeds of alweer single zijn. Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om het alleen te doen, maar wat nou als dat niet tot de mogelijkheden behoort? Het single zijn ligt niet aan hoe leuk die mensen zijn of dat er geen dekseltje is voor hun potje, maar wat als het te laat is? De klok die blijft maar tikken. Mensen die dan dus komen met wil je dan geen kinderen? of als je kinderen wilt moet je wel opschieten kan je op dat moment wel slaan. Het is super confronterend en het is niet dat jij voor dit leven hebt gekozen. Het is gewoonweg zo gelopen. Denk dus goed na voordat je iets zegt. Het is hetzelfde als je een koppel de vraag zou stellen, moeten jullie niet eens aan kinderen beginnen? Gewoon niet doen!

 

# Hoe staat het er voor met de mannen? Date je nog een beetje? Je zit toch wel op Tinder of Happen ofzo?

Pffff nou slecht, het staat er slecht voor. Heb er nog steeds geen één aan de haak geslagen. Natuurlijk weten we gerust dat je het goed bedoeld en dat je gewoon geïnteresseerd bent, maar het is ook echt mega confronterend. Je drukt ons weer op de feiten dat we iets met iemand zouden moeten hebben.

Elke keer zet ik Tinder en/of Happen weer op me telefoon, maar elke keer weer denk ik wat een ellende. Ten eerste ben ik niet zo gek op daten als sommige anderen, maar wat een mensen zitten daarop. Als je niet tegen me gaat praten, like me dan niet en als je denkt dat ik alleen maar goed ben voor één ding mag je ook gewoon lekker je mond houden. Oh en als je van te voren al een heel eisenpakket hebt waar ik aan moet voldoen laat dan ook maar zitten. Ik zal nooit in een bepaald hokje passen. Je vind me leuk of je me vindt niet leuk.

 

# Juist als je het niet verwacht kom je hem tegen. Ik gun je namelijk echt een leuke vent!

Hoe kan je in godsnaam het niet verwachten in jezelf uitzetten? Dit is iets wat vanzelf gaat en niet iets wat makkelijk is te sturen. Het is net zoiets als niet op zoek gaan. Natuurlijk wil je liever niet zoeken, maar om maar te wachten achter de geraniums is ook niet echt een optie.

Ik gun mezelf ook echt de liefde van me leven en ik zeg ook niet dat ik nooit iemand ben tegengekomen, maar soms gaan dingen gewoon anders dan dat je had gehoopt. Je moet er voor openstaan en er echt aan toe zijn. Niet iedereen is dat in zijn twintigere jaren en ik vertik het om genoegen te nemen met minder of maar te accepteren wat is. Nee, laat mij dan nog maar 10 jaar niet verwachten en mezelf de liefde van me leven gunnen.

# Wees blij dat je nog alle vrijheid hebt

Beste mensen met relaties en/of kinderen heel leuk dat je dit nu zegt, maar denk je niet dat wij singles juist die vrijheid niet meer willen. We willen net als jullie dingen met iemand kunnen delen wanneer we daar behoefte aan hebben, niet altijd te leuren bij anderen om iets leuks te gaan doen,  niet altijd alleen op vakantie moeten omdat de rest niet mee kan of wil en zeker niet altijd alleen voor de kosten en de klusjes opdraaien. Het gras lijkt misschien af en toe wat groener aan onze kant, maar jullie hebben dingen die wij niet hebben. Kijk naar wat je allemaal hebt en geniet er van! Creëer je eigen vrije leven, dan genieten wij singles van die van ons!

 

# Ik vind het echt heel knap hoe je dat allemaal zo in je eentje doet, ik zou dat echt niet kunnen

Het is gewenning en eigenlijk niet zo knap want het is namelijk niet zo moeilijk. Je doet het gewoon, want je hebt geen keus. Ik reis de hele wereld rond, vaak alleen, and I LOVE IT! Natuurlijk is het leuk als er anderen zijn, maar juist omdat je alleen bent heb je heel veel aanspraak en leer je juist allemaal nieuwe mensen kennen. Het probleem is zo groot als je het zelf maakt.

En nee, het is niet altijd makkelijk als je altijd alles in je eentje doet. Er komt namelijk maar van één persoon loon binnen en als mijn baan wegvalt ben ik de sigaar. Daarnaast is het leven in je eentje vaak duurder dus je bent meer geld kwijt dan wanneer je de kosten zou kunnen delen. Zoveel mogelijk doe ik op eigen kracht, want als ik iets niet wil is het onafhankelijk zijn. Als ik er echt niet uit kom dan vraag ik om hulp.

Stiekem is het soms ook wel goed om alleen te zijn. Je leert voor jezelf zorgen, voor jezelf kiezen, onafhankelijk te zijn, je leert op jezelf en je eigen kunnen te vertrouwen, kan jezelf vermaken en je stapt wat vaker uit je comfortzone, omdat er geen andere mogelijkheid is. De angst van alleen zijn is er bij mij persoonlijk niet meer. Ik heb niemand nodig om echt gelukkig te zijn. Een relatie zou een toevoeging zijn op mijn leven in plaats van een moetje omdat ik maar niet alleen wil zijn. Jane Matthews schreef er zelfs het boek de kunst van het alleen leven over. Lezen? Check it boek hier.

# Hoe lang geleden is het eigenlijk dat je sex hebt gehad of heb je dan niet bepaalde behoeftes?

Als je wilt kan je op elke hoek van de straat wel iemand vinden. Daarnaast zijn natuurlijk ontzettend veel hulpmiddelen als je daar behoefte aan hebt. Want zeg nou zelf wie wil er nou niet een Willie op zijn nachtkastje hebben staan. Of misschien is jouw sex wel “stuk” en is jouw behoefte naar sex net als bij Lize Korpershoek niet zo groot. Zij maakte hier trouwens een openhartige docu over. Het hoeft namelijk niet echt stuk te zijn, maar kan ook mentaal zijn waardoor je er geen zin in hebt.

Single zijn betekent niet automatisch dat je geen sex hebt of dat je geen behoeften hebt. Net zoals dat in een relatie zitten niet betekend dat je het elke dag doet. Wij vragen jou dan toch ook niet hoe lang geleden het is en hoe vaak je het nog doet met je partner? Vragen staat vrij, oordelen niet.

Liefs,

Steph

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen?

Vrij Leven met Step by Steph coaching & reizen
Vrij Leven met Step by Steph coaching & reizen

Volg Step by Steph op je favoriete social media

           

Geen reactie's

Geef een reactie