Dromen

De betekenis

Wat is een droom eigenlijk? Hoe ziet dit eruit? Waarom noemen wij dit een droom? Wat betekent het hebben van een droom? Wat doen we eigenlijk met onze dromen? Dromen we deze dromen ook s’nachts in onze dromen of heeft het een geheel andere betekenis dat dromen? Zijn dromen bedrog of kunnen ze ook echt zijn? Of dromen we er lekker bij weg? 

Ik google de betekenis van droom. Ik kom een aantal dingen tegen zoals een droom is een opeenvolging van beelden, gedachten, emoties en gevoelens die zich gewoonlijk onvrijwillig in de geest voordoen gedurende bepaalde fasen van de slaap (Wikipedia). Ik zoek verder. Ik ben op zoek naar de betekenis van droom in de zin van je dromen waarmaken. 

Mijn betekenis

Ik vind het niet echt. Ik besluit er zelf eens over na te denken. Ik denk na en bedenk mij vooral wat dromen voor mij betekend. Als ik het zou mogen omschrijven is het,  het verlangen wat je voelt van binnen om aan de slag te gaan met een idee wat al een tijdje in je borrelt en waarvan je denkt dat het je een gelukkiger, leuker en beter mens maakt en het je leven verrijkt. Je denkt er vaak over na, je ziet beelden voor je hoe het er dan uit zou moeten zijn, je hebt er een bepaald gevoel bij. Eigenlijk zoals in een droom, maar dan overdag. Dat heerlijke gevoel dat je even naar buiten kijkt en dat je dan even wegdroomt in al die gedachten, beelden en  gevoelens. Het begin van het waarmaken van je droom.

Mijn droom

Vorig jaar april ben ik begonnen aan het bouwen van mijn droom om locatie onafhankelijk te werken. Mijn droom heet Step by Steph. Deze droom was er niet van de één op de andere dag en het heeft mij bloed zweet en tranen gekost. Was het het waard? Absoluut! Zou ik het zo weer doen? 100%. Gaat het mij lukken om een succes te worden? Ik geloof in het spreekwoord ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Zeker in deze onzekere tijd waar we nu in leven.  Ik zal in ieder geval er alles aan doen om het te laten slagen. Ben ik dan een mislukking als het niet slaagt? Absoluut niet! Ik heb tenminste de ballen gehad om het in ieder geval te proberen.

Natuurlijk zitten er ook dingen die minder leuk zijn aan het volgen aan je droom. Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het is hard werken, het vraagt doorzettingsvermogen, het is vallen en weer opstaan.  Maar wat als het lukt? Is het, het dan niet allemaal waard geweest? 

Jouw droom

Ik ben echt benieuwd naar jou. Heb jij dromen? Wat is jouw grote droom en hoe ga jij deze uit laten komen? Wat ben je bereid om daarvoor te doen? Laat het je mij weten? Vind ik dan weer mega inspirerend. 

Liefs,

Steph 

Geen reactie's

Geef een reactie